bones loves
AKTYWNE FORUM PRO-ANA 2024. REKRUTACJA TRWA

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2021-01-04 19:50:46

Cecilia1505
Gość
Windows 8.1Opera 73.0.3856.284

Rekrutacja - Cecilia1505

Cześć,
długo szukałam aktywnego forum i mam nadzieję, że takie znalazłam [dblpt])

1. Ile masz lat?
2. Twoja najwyższa, najniższa i obecna waga oraz wzrost.
3. Twój cel (wagowy).
4. Jak wygląda Twoje odchudzanie i jak długo trwa? Podaj swój przedział kaloryczny.
5. Czym dla Ciebie jest "Pro-Ana"?
6. Czy byłeś/aś kiedykolwiek na forum o takiej tematyce? Jeśli tak, to dlaczego już do niego nie należysz?
7. Jakie masz oczekiwania wobec forum i co chcesz w nie wnieść?
8. Opowiedz coś o sobie [dblpt])

1. Mam 29 lat.
2. Mam 162cm wzrostu. Moja najwyższa waga to jak sądzę 68kg, kiedy rzuciłam palenie (nie miałam jednak odwagi się zważyć). Najniższa waga to 48kg, ale to było dawno, chociaż nadal mam spodnie z tamtego czasu, chyba tylko po to by się zdołować. Obecnie ważę 57kg.
3. Mój cel to 47kg, nie jestem pewna czy mnie zadowoli, ale mam nadzieję, że tak.
4. Moje odchudzanie to historia wielu lat, teraz mogłabym powiedzieć, że chyba całe życie. Byłam raczej grubszą nastolatką, próbowałam ćwiczeń, diet, raczej idiotycznych, zajadałam to, że dojrzewałam i byłam bardzo niepewna siebie. Przed maturą dużo schudłam, później na studiach i tak chudłam i tyłam na przemian. Stosowałam głodówki, ćwiczenia aerobowe, ćwiczyłam na rowerku stacjonarnym godzinami (teraz go nie mam, został u rodziców), byłam na różnych limitach, chyba najbardziej lubiłam 800kcal. Teraz nie stosuję limitu i też nie ćwiczę, bo nie mam nawet jak. Z powodu pandemii pracuję z domu, tak samo jak mój partner i bardzo ciężko jest mi przy nim jeść mniej, więc stosuję metodę kompensacji. Jeśli razem jemy śniadanie i zjem więcej, to wtedy na obiad zjem mniej, bo widział, że przecież śniadanie było "solidne". Staram się delikatnie zmniejszać porcje, tak by partner tego nie zauważył. Chciałabym wrócić do 800kcal, może 900kcal dziennie, obecnie myślę, że oscyluję wokół 1200-1300kcal.
5. Pro-Ana jest dla mnie życiem, nie chudnięciem, a byciem idealną pod każdym względem. Staram się być idealna na każdej płaszczyźnie, włosy, cera, styl, wszystko co jest wokół mnie. Często niestety zawodzę w wielu tematach sama siebie stawiając sobie zbyt wysokie poprzeczki, jednak nie przestaję się starać.
6. Byłam na kilku forach, ale to było wiele lat temu. Dziewczyny z czasem się wykruszyły, były coraz mniej aktywne, każda próbowała na swój sposób dorosnąć, zmienić swoje życie na lepsze, aż fora umierały.
7. Oczekuję od forum wsparcia i oferuję to samo. Nie szukam miejsca, gdzie spotkam się z krytyką za chęć bycia idealną i tekstami bym sobie dopuściła, bo "nie samą pracą człowiek żyje" albo "urodzisz dzieci to ci przejdzie"... Szukam bezpiecznego miejsca, takiego jak fora, na których byłam. Jestem trochę "staromodna" czasem wierząc w głodówki, które nic nie dają, ale mam nadzieję, że będę mogła być wsparciem dla innych osób, wysłuchać, doradzić, albo po prostu być.
8. Wolałabym ograniczyć się do tego co napisałam powyżej, jeśli macie jakieś pytania to oczywiście odpowiem. Kiedy poczuję się trochę pewniej, kiedy nie będę tak bardzo upubliczniona jak w tym formularzu, na pewno się bardziej otworzę.

Pozdrawiam każdą osobę, która potrzebuje teraz wsparcia i czekam na waszą decyzję.

#2 2021-01-04 20:49:18

Czapla
Gość
WindowsChrome 87.0.4280.88

Odp: Rekrutacja - Cecilia1505

Cecilia1505 napisał/a:

chyba najbardziej lubiłam 800kcal.

Kiedy 800 kcal ledwo pokrywa podstawową przemianę materii, albo nawet i nie... Wystarczy, że leżysz i się nie ruszasz. Organizm potrzebuje (wbrew pozorom) sporo kalorii by żyć.

Cecilia1505 napisał/a:

Często niestety zawodzę w wielu tematach sama siebie stawiając sobie zbyt wysokie poprzeczki, jednak nie przestaję się starać.

A może pomoże obniżenie poprzeczki?

Cecilia1505 napisał/a:

Nie szukam miejsca, gdzie spotkam się z krytyką za chęć bycia idealną i tekstami bym sobie dopuściła, bo "nie samą pracą człowiek żyje" albo "urodzisz dzieci to ci przejdzie"...

Tutaj się wspieramy, spokojnie.

Witaj.

#3 2021-01-04 22:40:34

Zuzanna
Gość
MacintoshSafari 605.1.15

Hej, na tym forum nie wierzymy w głodówki, staramy się podchodzić do diety z przynajmniej odrobiną rozsądku, co często jest trudne, dlatego bardzo się wspieramy. Nie pogorszą się twoje relacje z partnerem jak zauważy, że liczysz kalorie?

#4 2021-01-04 23:08:27

Cecilia1505
Gość
AndroidChrome 87.0.4280.66

@Czapla, wiem, że 800kcal to bardzo mało, dlatego się do tego nie rwę, ale pamiętam, że przy takim limicie nie czułam się głodna jedząc dużo warzyw, a jednocześnie nie jest to tak skrajne jak głodówki. Myślę, że teraz nie jestem na to gotowa, nie chciałabym też stracić metabolizmu jaki sobie wypracowałam regularnymi posiłkami (od poczatku pandemii pracuje na jedną zmianę, wcześniej na 4, więc czuję znacząca różnice).

@Zuzanna myślę, że relacje się nie pogorszą. Sam sie trochę wkręcił w ćwiczenie hantlami w domu, więc mogę mu pomóc zbilansować posiłki pod najlepsze efekty. Sama korzystając z okazji by niepostrzeżenie liczyć razem z nim moje mniejsze porcje.
Wsparcie jest dla mnie bardzo ważne, zwłaszcza w zakresie rozsądku

#5 2021-01-05 05:47:40

Zuzanna
Gość
MacintoshSafari 605.1.15

Jaki bilans zamierzałabyś trzymać? Może jaki przedział kaloryczny żeby nie wywierać na sobie zbyt dużego nacisku?  [dblpt]) Nie miewasz problemów z napadami?

#6 2021-01-05 15:25:32

Cecilia1505
Gość

Kiedyś miewałam napady, bo czekałam na przekąski jak na nagrodę, bo byłam głodna i skupiałam swoją uwagę na jedzeniu. Teraz już tak nie mam, ale przyznaję się do jedzenia śmieciowego jedzenia, ale z innym nastawieniem. Kupuję np. torebkę czipsów 100g i jem sobie z niej codziennie przez tydzień po garstce, aż mi na tym nie zależy, tak samo z każdą smaczna przekąska, więc takie elementy pojawią się zawsze w bilansie.
Myślę, że pozostanę przy 1200-1300kcal tak długo jak będzie to możliwe by odnotowywać spadki.

#7 2021-01-05 17:59:56

Zuzanna
Gość
MacintoshSafari 605.1.15

Ja jestem na tak, zobaczymy jak reszta [dblpt])

#8 2021-01-05 18:01:28

skinnywitch
Gość
MacintoshSafari 604.1

Tez jestem na tak [dblpt])

#9 2021-01-05 18:04:22

Zuzanna
Gość
MacintoshSafari 605.1.15

Zrobimy ankietę i damy znać czy przechodzisz  [dblpt])

#10 2021-01-06 19:39:04

Zuzanna
Gość
MacintoshSafari 605.1.15

Powiedz mi jeszcze czy planujesz może wdrożyć jakieś ćwiczenia?

#11 2021-01-06 19:59:44

Cecilia1505
Gość

Tak. Chcę wrócić do sportowego hulahop.

#12 2021-01-06 21:55:28

Zuzanna
Gość
MacintoshSafari 605.1.15

Gratulacje! Zostajesz przyjęta na próbę, pamiętaj aby uzupełniać codziennie dziennik oraz zaznajomić się z regulaminem   [dblpt]heart[dblpt]

Wiadomość dodana po 23 min 35 s:
http://www.bonesloves.4ra.pl/viewforum.php?id=184

to twój dziennik, uzupełnij go najlepiej juz dzisiejszym wpisem  [dblpt])

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum