bones loves
AKTYWNE FORUM PRO-ANA 2024. REKRUTACJA TRWA

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2020-12-01 14:55:57

hiacynt
Gość
WindowsChrome 87.0.4280.67

Rekrutacja - Hiacynt

1. Ile masz lat?
21

2. Twoja najwyższa, najniższa i obecna waga oraz wzrost.
Najniższa: 52
Najwyższa: 81
Obecna: 75
Wzrost: 165

3. Twój cel (wagowy).
Chciałbym ważyć 50, może być poniżej.

4. Jak wygląda Twoje odchudzanie i jak długo trwa? Podaj swój przedział kaloryczny.
Zawsze byłem większy, głównie przez problemy z tarczycą. Zacząłem odchudzać się w wieku 15 lat z wagą 65kg, jadałem wtedy po 200-700 kalorii. W pierwszej klasie liceum pojawiła możliwość wyjazdu do Japonii i nauki w prestiżowym liceum w dużym mieście, z której z radością skorzystałem. Mieszkając u różnych rodzin nie miałem możliwości kontrolowania swojej diety, wróciłem do Polski ważąc 68kg. Po powrocie wydarzyło się niesamowicie dużo paskudnych rzeczy, których efektem był mój długotrwały romans z narkotykami i alkoholem. Moja waga zmieniała się w tym okresie gwałtownie, potrafiłem nie jeść wcale przez kilka dni, potem rzucać się na jedzenie. Mimo całego tego bajzlu udało mi się dostać na wymarzone studia i wyprowadzić do innego miasta. Zaczęła się długa i ciężka walka z uzależnieniem, której wynikiem była moja najwyższa jak do tej pory waga.
Prze kilka ostatnich tygodniu jadłem 700-900kcal dziennie.
Dziś zaczynam SGD.

5. Czym dla Ciebie jest "Pro-Ana"?
To poczucie, że robisz wszystko by być najlepszą wersją siebie. Kontrola, świadomość własnej siły i mocy sprawczej.

6. Czy byłeś/aś kiedykolwiek na forum o takiej tematyce? Jeśli tak, to dlaczego już do niego nie należysz??
Z pierwszego forum odszedłem w związku wyjazdem, który absolutnie pochłonął 100% mojego czasu. Potem należałem do jeszcze jednej społeczności, która po jakimś czasie prawie zupełnie przestała być aktywna.

7. Jakie masz oczekiwania wobec forum i co chcesz w nie wnieść?
Chciałbym mieć miejsce, w którym mógłbym dzielić się własnymi doświadczeniami, otrzymywać wsparcie i wspierać jednocześnie.

8. Opowiedz coś o sobie
Uwielbiam muzykę klasyczną i jazz, bardzo dużo czytam. Utrzymuję się z działalności artystycznej. Poza polskim posługuję się biegle trzema innymi językami.

#2 2020-12-01 15:24:19

skinnywitch
Gość
WindowsChrome 87.0.4280.66

Odp: Rekrutacja - Hiacynt

Hmm, nie popieramy tutaj niskich diet. Co ty na to?
Btw, szanuje za znajomość języków [dblpt])

#3 2020-12-01 15:54:58

hiacynt
Gość

skinnywitch napisał/a:

Hmm, nie popieramy tutaj niskich diet. Co ty na to?
Btw, szanuje za znajomość języków [dblpt])

Jeśli o mnie chodzi - mogę bez problemu trzymać się wyższych limitów, jeść trochę więcej, może w związku z tym więcej się ruszać.  Prawdę mówiąc mam wrażenie, że mogłoby mi to wyjść na dobre.

#4 2020-12-01 18:50:23

Zuzanna
Gość
MacintoshSafari 605.1.15

Wydajesz się bardzo barwną osobą, będziesz miał czas na forum? Jak z twoim zdrowiem? Przy tarczycy trzeba uważać na dietę, nie wpadniesz w koło jeszcze większych napadów?

#5 2020-12-01 19:05:25

hiacynt
Gość

Zuzanna napisał/a:

Wydajesz się bardzo barwną osobą, będziesz miał czas na forum? Jak z twoim zdrowiem? Przy tarczycy trzeba uważać na dietę, nie wpadniesz w koło jeszcze większych napadów?

Jestem pod opieką endokrynologa, w tym momencie mam dobrze dobrane leki i generalnie czuję się dobrze. Od siedmiu lat (wyjątkiem był pobyt w Japonii) jem wegańsko, co niesamowicie mi pomaga.
Do tej pory regularnie prowadziłem pamiętniki, na pisanie poświęcam przeważnie 30-60 minut, więc jest to czas, który mógłbym spędzać udzielając się tutaj. Byłoby to dla mnie pewnie zdrowsze ze względu na interaktywną formę. Poza tym jestem osobą raczej dobrze zorganizowaną, więc myślę, że nie będzie z tym problemu.

#6 2020-12-01 20:19:01

Froslass
Gość
AndroidChrome 55.0.2883.91

Współczuję uzależnień i gratuluję języków. Czy może jednym z nich jest japoński?

#7 2020-12-01 20:36:21

hiacynt
Gość

Japoński znam na tyle, żeby móc porozumieć się w podstawowych sprawach. Kiedyś mówiłem dość dobrze, ale bardzo dużo z tego zapomniałem, bo nie mam już właściwie kontaktu z tym językiem. Po angielsku i niemiecku mówię lepiej niż po polsku (chociaż tu się urodziłem, wychowałem i mieszkam), po rosyjsku mniej więcej tak jak po polsku. Uczę się teraz na własną rękę francuskiego. Bardzo chciałbym kiedyś zabrać się za łacinę i grekę, ale to odległe plany.

#8 2020-12-02 10:30:31

hiacynt
Gość

Nieslodka napisał/a:

Czesc Hiacyncie.

Jakies diagnozy? Leczenie ED?

Nigdy nie leczyłem się psychiatrycznie, nie miałem też postawionej żadnej diagnozy.

#9 2020-12-02 11:52:01

Cassie
Gość
WindowsChrome 87.0.4280.66

Wow, ta ilość języków jest imponująca
Napady i używki to ciężki temat... Jak to wygląda u ciebie w tej chwili? Walczysz?

#10 2020-12-02 12:51:33

hiacynt
Gość

Cassie napisał/a:

Wow, ta ilość języków jest imponująca
Napady i używki to ciężki temat... Jak to wygląda u ciebie w tej chwili? Walczysz?

Od 1-4.10 stymulanty brałem raz, pod koniec października, ktoś poczęstował mnie na wernisażu, była to też zupełnie śmieszna ilość. Warszawę pamiętam dokładnie, obszedłem wtedy prawie 30 wystaw w trzy dni, na każdej musiałem z kimś rozmawiać, pokazać się z jak najlepszej strony. Czułem się paskudnie. Po powrocie pozbyłem się wszystkich numerów, znajomości. W moim przypadku napady pojawiają się przy odstawieniu, tak też było w październiku. W listopadzie przekroczyłem limit raz, zrzuciłem prawie sześć kilogramów. W tym okresie kilka razy brałem kodeinę, bo mam też problemy z zasypianiem i wtedy była to jedyna rzecz, która pomagała, ale to można policzyć na palcach jednej ręki. Więc tak, walczę, zależy mi.

#11 2020-12-02 13:24:45

Czapla
Gość

hiacynt napisał/a:

W moim przypadku napady pojawiają się przy odstawieniu, tak też było w październiku. W listopadzie przekroczyłem limit raz

Mówisz o odstawieniu stymulantów? Limicie narkotyków?

#12 2020-12-02 14:00:52

hiacynt
Gość

Czapla napisał/a:

Mówisz o odstawieniu stymulantów? Limicie narkotyków?

Nienie, mam tutaj na myśli limit kaloryczny, w kontekście napadów.

#13 2020-12-02 14:47:15

Wyliniałykot
Gość
AndroidChrome 71.0.3578.141

Bardzo współczuję, bycie uzależnionym od czegokolwiek jest straszne. Sama byłam/ jestem uzależniona od opioidów i benzodiazepin nie biorę już prawie 1,5 roku.

#14 2020-12-02 15:47:56

hiacynt
Gość

Wyliniałykot napisał/a:

Bardzo współczuję, bycie uzależnionym od czegokolwiek jest straszne. Sama byłam/ jestem uzależniona od opioidów i benzodiazepin nie biorę już prawie 1,5 roku.

Jej, gratuluję tak długiej abstynencji! Cudowne osiągnięcie.

#15 2020-12-02 16:35:50

skinnywitch
Gość
MacintoshSafari 604.1

Witamy na próbie, założyłam Ci dziennik, obczaj w zasadach co i jak [dblpt])

#16 2020-12-02 16:45:55

hiacynt
Gość

Dziękuję!

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum